logo

Materieschilderen

Een ontdekkingsreis naar jezelf

Over Bert Janssen

Bert Janssen, 1963, Amsterdam, Nederland

foto: bert janssen

Kunstenaar Bert Janssen

Klei, zand,cement,grond,water,vuur, verf en as … Bert Janssen experimenteert met materiaal, met kleur en struktuur.

Bert Janssen noemt zich materieschilder en beschouwt zich onderdeeel van het scheppingsproces. Hij wordt door het proces van groei en woekering gegrepen — tot hij daar boven uitstijgt en ziet dat het goed is.

Bert Janssen is geboren in Driel, aan de rijn in Gelderland.

In zijn jeugd is hij altijd buiten in de natuur te vinden. Spelen, spelen en nog eens spelen …… van voetballen,zwemmen in kleigaten, hutten bouwen, fikkie stoken, vissen …… etc

Binnen blijven dat was alleen wanneer het moest!

Zo leerde hij al jong letterlijk ervaren hoe het voelde om met de aarde (klei, zand, en grond), water, vuur, en de lucht te spelen.

Na de middelbare school was het bijna vanzelfsprekend om iets te gaan studeren in de richting van de natuur : zoologie en natuurwetenschappen.

Maar zijn nieuwsgierigheid ging verder dan alleen de natuur. De groei naar interesse voor de kunst en het helpen van mensen, stuurden hem naar 20 jaar werken met de verstandelijk gehandicapte medemens en het volgen van diverse opleidingen en workshops in “de schilderkunsten”.

Een aantal belangrijke opleidingen en workshops die hij volgde zijn:

Basiscursus motoriek bij Michiel Dhont
In deze jaaropleiding van Michiel Dhont heb ik geleerd te vertrouwen op mijn handen, want zij kennen n.l. al mijn innerlijke beelden en kunnen deze vanuit je hart in beelden tot expressie brengen.
Mixacademy
Bij de mix-academy heb ik geleerd de kern van mijn eigen figuratieve beelden  te vinden en dit te verbeelden in een eigen stijl.
Rob van Leeuwen
Bij Rob heb ik geleerd om met natuurlijke materie te werken.

Al deze trainingen, workshops en ervaringen hebben me een eigen workshop doen ontwikkelen waarbij het spelen met de verschillende elementen de boventoon voert, niets moet en alles mag! Een ontdekkingstocht naar jezelf.