logo

Materieschilderen

Een ontdekkingsreis naar jezelf

Over Jan Boudewijn

Jan Simon Boudewijn, 1953, Amsterdam, Nederland

OPGESLAGEN BEELDEN VAN SCHOONHEID

foto: jan boudewijn

Kunstenaar Jan Boudewijn

Mijn hele leven staat in het teken van: schouwen, ervaren, voelen, delen en creëren.

Toen ik 15 jaar werd, kon ik als leerling etaleur werk maken van mijn drang om te scheppen.

Ik nam en ik kreeg alle vrijheid om mijn vrije geest de ruimte te geven en te ontwikkelen.

Ik voelde me thuis in de wereld van decoreren, etaleren, mode, design, ontwerpen, kunst en architectuur.

Enkele creaties werden gepubliceerd als controversieel, confronterend maar bevrijdend.

Na 9 jaar werken in deze branche komt er een nieuwe periode in mijn leven. Na vooral gericht te zijn geweest op de buitenkant kreeg ik meer interesse voor de binnenkant van mensen. Wat houdt ze bezig, wat maakt hun leven de moeite waard. Ik volgde opleidingen. Nu werk ik inmiddels 33 jaar in diverse functies binnen de zorgverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en binnen de jeugdzorg. Binnen de zorg heb ik me ook kunnen verbinden met diverse artistieke projecten waarbij ik mensen ondersteund heb met het ontwikkelen van hun creatieve vermogens.

video van kunstenaar Jan Boudewijn op het werk

Door de jaren heen bleef de drang om zelf te willen creëren bestaan. Het werd tijd het uiterlijke en het innerlijke te verbinden.

In 2010 besluit ik samen te gaan werken met mijn partner Janssen die in datzelfde jaar afstudeerde aan de Vrije kunst academie(MIX) te Amsterdam. Zo ontstaan The Works 2011: Opgeslagen Beelden van Schoonheid

Methode van werken:

Ik werk met verf en vele andere materialen als: ecoline, cement, water, vuur, aarde, teer, pigmenten, olies, lijm, lak en airbrushpaint. Het creëren van de werken is een intensieve strijd. Meerdere keren wordt een werk aan het eind van de dag volledig getransformeerd. En zo wordt een werk meerdere malen als het ware vernietigd en steeds opnieuw opgebouwd met verrassende resultaten. Beelden van lang voorheen of van gisteren, geuit in werken van vandaag.